Anmäla intresse som röstmottagare val 2022

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Uppdrag som röstmottagare i vallokal

Valnämnden söker röstmottagare i vallokal vid valen till riksdag, region och kommun, söndag den 11 september 2022. Vi söker dig som är intresserad av uppdraget och är serviceinriktad, noggrann och stresstålig. Du ska vara 18 år fyllda på valdagen och får gärna ha erfarenhet från tidigare arbete som röstmottagare, men det är inte ett krav.

Utbildning och arbetsuppgifter

Alla röstmottagare genomgår en obligatorisk utbildning för att få arbeta som röstmottagare i valet. Röstmottagaren ska medverka till att valet blir genomfört korrekt, tryggt och säkert. Det innebär bland annat att hjälpa väljarna till rätta, kontrollera väljarnas identitet, ta emot röster, hålla ordning i vallokalen, räkna röster efter stängning och se till att röstmottagningen och efterarbetet genomförs på rätt sätt.

Arbetstider och ersättning

På valdagen arbetar röstmottagare i vallokalen, varav en ordförande och en vice ordförande som arbetsledare. Vallokalen är öppen klockan 08:00-20:00. Röstmottagarna ställer i ordning vallokalen innan den öppnas. När vallokalen har stängts kontrollräknar röstmottagarna rösterna innan de lämnas till valkansliet. Ersättning för uppdraget betalas ut enligt fastställda arvoden. Lämna gärna en intresseanmälan senast 15 april så kontaktar vi dig och berättar mer om uppdraget!

Behandling av personuppgifter

Kontakt

Följande behövs för e-tjänsten

  • För att arbeta i valen ska du vara minst 18 år på valdagen
  • Inloggning med e-legitimation

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa