Försäljning och servering av folköl - anmälan

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Har du för avsikt att börja sälja folköl? Då måste du anmäla det till Miljö- och byggkontoret innan verksamheten påbörjas. Det gör du enklast via vår e-tjänst nedan. Du kan också anmäla via en blankett som du finner till höger på denna sida.

Kontakta gärna handläggarna på miljö- och byggkontoret för mer information via 060-16 31 93 eller via miljo.bygg@timra.se.

Anmälan om försäljning är kostnadsfri, men kommunen tar ut en årlig tillsynsavgift.

Villkor för försäljning av folköl

  • För att få sälja eller servera folköl krävs att butiken eller restaurangen är registrerad som livsmedelsanläggning för hantering av matvaror. Du kan använda vår e-tjänst: Anmäla och registrera livsmedelsverksamhet.
  • Verksamheten ska bedrivas i en lokal som är avsedd för stadigvarande verksamhet med livsmedel, samt att försäljning av matvaror bedrivs i lokalen.
  • Folköl får inte säljas till ungdomar under 18 år
  • Vid folkölsförsäljning är du skyldig att kontrollera försäljningen och du måste själv ta fram ett program för egenkontroll. Programmet bör bland annat innehålla försäljnings- eller serveringsställets rutiner för att kontrollera ålder, langning, marknadsföring och märkning.

Hämta dina företagsuppgifter

I e-tjänsten kan du välja att hämta dina företagsuppgifter från Bolagsverket, SCB och Skatteverket, så att du slipper fylla i dem. Läs mer på sidan Så här hämtas dina företagsuppgifter. Du kan också välja att fylla i uppgifter om ditt företag manuellt.

Behandling av personuppgifter

Kontakt

Följande behövs för e-tjänsten

  • Verksamheten ska vara registrerad som livsmedelsanläggning
  • E-legitimation

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa